Nieuws

Intels Core i7 debuteert in laptopserver

De Canadese computerfabrikant Eurocom bouwt een laptop rond Intels quad-core desktopprocessor, de Core i7. De laptop moet ook als server dienen.

Eurocoms nieuwe Phantom-i7 is een mobiele server. Maar wie op verplaatsing werkt, heeft best een stroomkabel bij, want de batterij houdt het maar een uur vol. De laptop heeft ook wifi, wat ongebruikelijk is voor servers. Wel serverachtig is de gigabit ethernetpoort en de uitbreidingsmogelijkheid voor een tweede netwerkpoort.

De kloksnelheden van de beschikbare processoren, 920-, 940- en 965-chips, variëren van 2,66 GHz tot 3,2 GHz. Ze hebben 8MB L2-cache. De Core i7-processor wordt meestal gebruikt in servers of gaming-desktops.

De Phantom i7 beschikt over 1,5 TB opslag en weegt zo’n 5,4 kilo. Zijn afmetingen zijn 40 bij 30 bij 5 centimeter, wat eerder omvangrijk is voor een mobiel toestel.

Volgens Eurocom is een laptopserver handig om bestaande zakelijke toepassingen uit te breiden naar waar het ook nodig is. Eurocom heeft begin 2008 al eens een laptopserver gebouwd, de Phantom-X. Die was gebaseerd op een Xeon-processor van Intel.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business