Nieuws

BIPT-voorzitter wil opstappen

Eric Van Heesvelde, voorzitter van het BIPT, stelt zich niet kandidaat voor een nieuw mandaat. Volgens De Tijd ligt de reden bij een negatieve evaluatie door minister Van Quickenborne. Hoewel hij die beoordeling voor de Raad van State aanvecht, zal hij na zestien jaar opstappen als voorzitter van de telecomregulator.

Het BIPT zoekt sinds eind vorige maand nieuwe leden en een nieuwe voorzitter, zoals dat elke zes jaar gebeurt. Van Heesvelde staat al sinds de oprichting in 1993 aan het hoofd van de organisatie. In een interne nota die De Tijd kon inkijken, verwijst de man naar zijn slechte evaluatie. Al is het al langer duidelijk dat Van Quickenborne niet tevreden is met de werking van het BIPT. Ook vanuit Europa en bij sommige telecomspelers klinkt er regelmatig kritiek.

De oproep voor nieuwe leden en een nieuwe voorzitter bij het BIPT is ondertussen zo goed als afgelopen. Hoeveel kandidaten er in het totaal zijn, is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerder van Van Quickeborne gaat het om een "flink aantal".

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business