Nieuws

ICT-budgetten stijgen lichtjes in 2009

Onderzoeksbureau Gartner gaf een verslag vrij van een onderzoek naar de ICT-budgetten wereldwijd. Dat onderzoek, verricht door Gartner-dochter Dataquest, wijst op een lichte stijging van de ICT-budgetten, met amper een half procent tegenover vorig jaar. De stijging is vooral voor rekening van de overheid, de gezondheidssector en de sector van de nutsvoorzieningen. Zij kunnen als enige een stijging van meer dan 2 procent voorleggen. Wereldwijd zijn er slechts drie sectoren waar de budgetten krimpen: transport, productie en - voorop met – 0,7 % – de financiële sector.

In EMEA oogt het plaatje minder fraai. Daar wordt een "negatieve groei" van 0,3 % verwacht. Ook in EMEA zijn de overheid, de gezondheidssector en de nutsvoorzieningen de grootste en de enige stijgers. De financiële sector daalt in EMEA met 1 %, nog sterker dan wereldwijd, maar is daarmee niet de sterkste daler in onze regio: retail en services dalen bijvoorbeeld met meer dan 2 %.

Op langere termijn – tot 2012 – verwacht Gartner een gemiddelde jaarlijkse groei van meer dan 3,5 %, zowel voor EMEA als wereldwijd.  
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business