Nieuws

Onderzoekster lost Adobes PDF-lek op

Het lek in Adobe Reader en Acrobat krijgt een noodoplossing uit onverwachte hoek. Een securityonderzoekster heeft zelf een patch ontwikkeld in afwachting tot Adobe zelf een sluitende update uitbrengt.

De patch werd gemaakt door Lurene Grenier van beveiligingsbedrijf Sourcefire. In een blogbericht legt ze uit hoe haar patch een vervangend .DLL-bestand is voor AcroRd32.dll.

Het bestand werkt wel enkel voor versie 9 van Reader. Voor Acrobat 9 en oudere versies van beide softwarepakketten is er nog niets beschikbaar. Bovendien benadrukt Grenier dat er geen garanties zijn verbonden aan de update.

Adobe volgt later
Adobe zelf heeft al gewaarschuwd voor het lek in Reader en Acrobat. Toch zal het minstens tot 11 maart duren voor het probleem wordt opgelost. Door de bug kan een hacker het programma met behulp van een dubieus PDF-bestand laten crashen. Daarna kan hij de computer van het slachtoffer overnemen.

Volgens beveiligingsspecialisten werd het lek enkel de afgelopen weken met succes misbruikt, al ging het telkens om gerichte aanvallen. Wel sluiten ze niet uit dat dat op termijn verandert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business