Nieuws

Tien miljoen dollar voor beste Flash en AIR apps

Adobe en Nokia geven samen tien miljoen dollar weg aan ontwikkelaars die applicaties en diensten ontwikkelen met Adobe Flash en AIR. Bovendien geeft Adobe ook een nieuwe versie van Flash Lite vrij.

De tien miljoen dollar dienen zowel voor ontwikkelaars als voor de marketing van de applicaties. Het initiatief doet denken aan de tien miljoen dollar die Google weggaf voor de beste Android-applicaties. Wie er precies in aanmerking komt, maakt Adobe vandaag pas bekend op het Mobile World Congres in Barcelona.

Verder kondigt Adobe ook versie 3.1 van zijn Flash Lite-speler aan. Die versie draait niet enkel op smartphones, maar ook op bepaalde gewone telefoons. Volgens het bedrijf werd in 2008 bijna veertig procent van alle nieuwe gsm-toestellen verscheept met Flash Lite. Volgens een onderzoek van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics Inc dat Computerworld kon inkijken, zou Flash Lite tegen eind maart maar liefst op één miljard toestellen staan.

Ondanks de focus op Flash Lite heeft Adobe al wel aangekondigd dat het druk werkt aan een volwaardige Flash-speler voor smartphones. Daarvoor werkt het samen met chipmaker ARM, al zal het pas tegen eind dit jaar afgerond zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business