Nieuws

IDC: geen crisis voor storage

Als er wordt bespaard in de IT-uitgaven, dan zal storage daar het minst onder lijden. Dat concludeert onderzoeksbureau IDC op basis van zijn jaarlijks Europees storageonderzoek. Wel wordt beter nagedacht over hoe het geld aan opslag wordt besteed.

IDC vroeg in zijn enquête wat de belangrijkste veranderingen waren ten gevolge van de crisis. Bovenaan staat, niet geheel onlogisch, het bevriezen van uitgaven voor nieuwe projecten, gevolgd door het overstappen op goedkopere technologie. Daarbovenop is er vaak meer toestemming nodig voor uitgaven.

Opvallend is dat IDC concludeert dat opslag niet onmiddellijk het slachtoffer zal zijn van besparingen. Dat in tegenstelling tot pc’s, printers, servers en netwerkmateriaal. Dat komt omdat nieuwe technologieën zoals virtualisatie de weg vrijmaken voor een volwaardige opslaginfrastructuur.

Wat wel op korte termijn zal veranderen, is dat er meer tactisch geld wordt uitgegeven aan storage. Om tot een effectieve oplossing te komen, is het volgens het bedrijf belangrijk om te begrijpen hoe opslag wordt ingezet en beheerd .

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business