Nieuws

Smartphones blijven groeien ondanks crisis

Tegen 2013 zullen er wereldwijd driehonderd miljoen smartphones in omloop zijn. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als eind 2008. Volgens een rapport van Juniper Research zullen grote telefoonfabrikanten zich ook meer op de inhoud in plaats van de hardware toespitsen.

Het onderzoek voorspelt een logische opeenvolging. Zo willen mensen meer web 2.0-applicaties. Die zorgen er op hun beurt voor dat steeds meer mensen ‘slimme’ toestellen willen. Ondanks de crisis verwacht het rapport geen vertraging van die opmars.

“Het evolutieproces van mobiele telefoon naar gepersonaliseerde mobiele computers die internet centraal stellen, is zeker aan de gang”, licht senior analist Andrew Kitson toe. Volgens hem hebben de fabrikanten het hardwarematige al tot het uiterste gebracht. Bijgevolg zal de focus meer verlegd worden naar software voor smartphones.

Duur of goedkoop
Juniper Research verwacht dat binnen vier jaar 23 procent van de mobiele toestellen een smartphone zal zijn. Op dit moment is dat nog dertien procent. De grote telefoonmerken hebben zelf ook al aangegeven dat ze voor dit jaar een meerverkoop van geavanceerde toestellen verwachten.

Volgens Kitson zal die stijging wel ten koste gaan van de toestellen in de middenklasse. Zo zullen mensen opteren voor een budgettoestel met weinig mogelijkheden of voor een duurder exemplaar dat meteen een stuk krachtiger is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business