Communicatiespecialist D-Link lanceert de DHP-201 powerline starterkit in de Benelux. Dit powerline toestel helpt uw klant een snel netwerk op te zetten op het bestaande elektriciteitsnetwerk. Er zijn versies aan 200 Mpbs of 85 Mbps. “Met de Powerline adapters biedt D-Link een mooie en betrouwbare oplossing als aanvulling op of vervanging voor een draadloos netwerk, zegt […]

Advertentie

Communicatiespecialist D-Link lanceert de DHP-201 powerline starterkit in de Benelux. Dit powerline toestel helpt uw klant een snel netwerk op te zetten op het bestaande elektriciteitsnetwerk. Er zijn versies aan 200 Mpbs of 85 Mbps.

“Met de Powerline adapters biedt D-Link een mooie en betrouwbare oplossing als aanvulling op of vervanging voor een draadloos netwerk, zegt marketing manager Francis Declercq van D-Link. Benelux. “Het leidt geen twijfel dat deze Powerline adapters binnenkort even gewoon zullen zijn als het draadloze netwerk dat de gebruiker nu thuis heeft.”
 
Powerline adapters zijn vooral aangewezen in situaties waar draadloos niet mogelijk of niet gewenst is, en waarin het onmogelijk is om datakabels aan te leggen: te dikke muren bijvoorbeeld. Voorheen was men verplicht om kabels te trekken. Vandaag is het mogelijk om snel en eenvoudig een netwerk op te zetten: de powerline adapters zijn Plug & Play. Omdat men gebruik maakt van het bestaande electriciteitsnetwerk zijn er geen extra kosten aan verbonden. Powerline adapters bieden dus niet alleen een gebruiksvriendelijke, maar ook een besparende oplossing. Een powerline oplossing is bovendien perfect te integreren met een draadloos netwerk. De enige voorwaarde is dat de gebruikte stopcontacten in hetzelfde circuit zitten. Op de plaats waar het powerline netwerk eindigt, kan via een access point draadloos verder gewerkt worden.
 
De DHP-201 is uitgerust met Quality of Service. Het is daarom perfect mogelijk om een telefoongesprek te voeren over Internet, tegelijk media te streamen naar een televisietoestel of een HiFi installatie en snel te surfen. Ook voor op kantoor zijn de powerline adapters goed in te zetten – met de DHP-201 kan de gebruiker snel een ruimte in zijn netwerk bijschakelen.
 
De DHP-201 is onmiddellijk beschikbaar. De producten van D-Link worden verdeeld door Kappa Data, Ingram Micro, Tech Data en Delta Link.

 

Advertentie