Nieuws

Iris benoemt Avnet tot Europees value-added distributeur

 

Iris, de Waalse specialist in documentherkenning en –verwerking, heeft een pan-Europees distributieakkoord gesloten met Avnet. Nog meer partnerakkoorden, nieuwe productreleases en goede financiële resultaten stonden centraal tijdens het IrisLink partnerevent in Zaventem.
 
Volgens het akkoord gaat Avnet in Europa het hele softwaregamma van Iris verdelen en ondersteunen. “Daardoor kunnen we enerzijds ons resellerkanaal uitbreiden en anderzijds zullen onze bestaande resellers zo kunnen rekenen op meer lokale support van Avnet’s gespecialiseerde salesmensen en technische teams”, stelt Bertrand Fontaine, sales director bij Iris.
 
Iris kondigde nog meer partnerakkoorden aan. Zo zal Canon Europa IrisPowerscan en IrisPdf Server toevoegen aan zijn oplossingen voor documentbeheer. Verder werd de samenwerking met het Amerikaanse eCopy uitgebreid: Iris zal eCopy’s producten voor document imaging in Europa verkopen, terwijl eCopy de Iris-software wereldwijd zal aanbieden. Ook het licentieakkoord met HP werd verruimd: de OCR-technologie en de iHQC-compressietechnologie van Iris zullen ingebed worden in de firmware van bepaalde HP-apparaten. Samen met Microsoft werd een oplossing gedemonstreerd die Iris-toepassingen laat samenwerken met SharePoint Server.
 
Tijdens het partnerevent toonde Iris ook de nieuwe versie 12 van zijn tekstherkenningssoftware Readiris. Aan deze productreeks werd een Home-editie voor thuisgebruik toegevoegd. Ook van het scanningapplicatie IRISPowerScan, de OCR- en compressieserver IrisDocument (de nieuwe naam van IrisPdfServer), en van de IrisCapturePro-productreeks werd de nieuwe versie 9 aangekondigd. Deze nieuwe releases worden gelanceerd op 31 mei 2009.
 
Iris gaf verder voorlopige financiële resultaten voor het boekjaar 2008. De omzet steeg in die periode met 13,6 procent tot 108 miljoen euro, terwijl de brutomarge met 16 procent aandikte tot 55 miljoen euro. Op basis daarvan verwacht Iris een record-EBITDA (bedrijfskasstroom) voor 2008.
 
Oprichter, president en CEO Pierre De Muelenaere, is hoopvol voor 2009: “De vooruitzichten voor 2009 zijn goed, ondanks de crisis. We verwachten dan ook een verdere groei van de business en een handhaving van onze solide financiële positie.” Het heel recent overgenomen Corismo uit Antwerpen zal volgens CEO Etienne Van de Kerckhove al in 2009 een positieve bijdrage aan de groepsresultaten leveren.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business