Nieuws

UAC in Windows 7 quasi waardeloos

De felbesproken UAC-beveiliging in Windows Vista wordt een stuk minder irritant in Windows 7. Door de aanpassing is het systeem echter totaal waardeloos geworden.

Long Zheng van Istartedsomething legt op zijn blog uit hoe de aanpassing van UAC in Windows 7 ook een aanpassing van de Windows-instellingen is. Het beveiligingssysteem is standaard echter zo ingesteld dat u geen waarschuwing krijgt als u UAC uitschakelt.

Om de zwakte van het systeem aan te tonen, heeft de man een VBScript gemaakt dat UAC uitschakelt zonder dat de gebruiker er iets van merkt. Wel is de fout eenvoudig te voorkomen. Wie handmatig de UAC-instellingen naar “always notify” aanpast, krijgt altijd een waarschuwing.

Microsoft: geen fout
Long Zheng heeft van een woordvoerder van Microsoft een reactie gekregen rond de fout in UAC. Het bedrijf ziet dat echter niet als een veiligheidslek. Bijgevolg wordt het ook niet aangepast in de finale versie van Windows 7.

“De bedoeling van de standaardconfiguratie van UAC is dat gebruikers geen venster krijgen als ze de instellingen van Windows aanpassen”, zegt Microsoft aan de blog. “Dat geldt ook voor het aanpassen van de UAC-waarschuwingen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business