Nieuws

Iomega pakt uit met BlackBelt

Storagespecialist Iomega vult zijn eGo gamma draagbare harde schijven uit met twee nieuwe modellen. De Iomega eGo Encrypt biedt extra beveiliging, de Iomega eGo BlackBelt beschermt gegevens in de meest extreme reisomstandigheden.

De Iomega eGo Encrypt heeft een capaciteit van 320 GB en combineert een mooi design met een encryptievermogen van 128 bits van het AES-algoritme (Advanced Encryption Standard). Op die manier worden alle belangrijke en vertrouwelijke gegevens en ook audio- en videobestanden en foto’s in alle veiligheid bewaard. De encryptiesoftware zit ingeladen op de schijf, evenals een hulpprogramma voor een eenvoudig gebruiksbeheer. Om gegevens te schrijven en te lezen, wordt de schijf eGo Encrypt gewoon op de USB-poort van een laptop of desktop aangesloten.  Wanneer de USB-kabel die de schijf met de computer verbindt, wordt losgekoppeld, wordt de schijf Iomega eGo Encrypt automatisch vergrendeld.  De gebruiker krijgt toegang tot de gegevens door zijn wachtwoord gewoon opnieuw in te geven. De richtprijs van deze harde schijf bedraagt 143,61 euro, inclusief BTW.
 
De Iomega eGo BlackBelt is dankzij zijn zwarte bekleding bijzonder geschikt voor geheim agenten, vindt Iomega, al is de schijf ook goed voor iedereen die houdt van een strakke look.  Het zwarte, licht gebolde frame geniet de Drop Guard Xtreme-bescherming van Iomega, een Iomega Power Grip band eveneens in het zwart, die de bewaarde gegevens beschermt tegen valpartijen tot een hoogte van 2,10 meter. Volgens Iomega ligt dit twee keer zo hoog als de marktstandaard. De BlackBelt kreeg een richtprijs van 106,7 euro mee.
 
Iomega denkt dat deze twee nieuwe producten extra waarde kunnen creëren voor de reseller. Met deze harde schijven kan de reseller een andere doelgroep bereiken dan de traditionele retailproducten, en bovendien bieden ze een betere marge. Tegelijk geven ze de reseller de mogelijkheid om bovenop deze harde schijven andere producten met interessante marges te verkopen. Iomega gaat er ook van uit dat eindgebruikers harde schijven als deze zullen verkiezen boven USB-sticks.
 
De producten van Iomega worden verdeeld via Ingram Micro, Tech Data, Dexxon en Copaco.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business