De overheid is op zoek naar een nieuwe voorzitter en leden voor de raad van het BIPT, de Belgische telecomregulator. De vacatures werden gisteren officieel bekendgemaakt via het Belgisch Staatsblad. Het gaat in totaal om vier posities voor een termijn van zes jaar. De vacatures worden uitgeschreven, omdat de termijn van de huidige leden afloopt. […]


De overheid is op zoek naar een nieuwe voorzitter en leden voor de raad van het BIPT, de Belgische telecomregulator. De vacatures werden gisteren officieel bekendgemaakt via het Belgisch Staatsblad. Het gaat in totaal om vier posities voor een termijn van zes jaar.

De vacatures worden uitgeschreven, omdat de termijn van de huidige leden afloopt. De vereisten voor de voorzittersfunctie zijn niet van de minste. Zo moet u een universitair diploma (of gelijkwaardig) kunnen voorleggen en minstens tien jaar professionele ervaring hebben in de post- of telecommunicatiesector. Voor de drie overige leden volstaat vijf jaar ervaring en een universitair diploma.

Geïnteresseerden kunnen zich binnen de dertig dagen per aangetekende brief kandidaat stellen bij het kabinet van minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne. Daarvoor moeten ze naast een CV ook een strategische nota over de post- en telecommunicatiemarkt voor de volgende vijf jaren inleveren.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.