Nieuws

IBM ontslaat in alle stilte

Ondanks de uitstekende financiële resultaten zet IBM in alle stilte een paar duizend werknemers aan de deur. Het bedrijf zelf is erg zwijgzaam, maar een betrouwbare vakbondssite telt op dit moment al meer dan 2.800 ontslagen.

Het gaat momenteel enkel om jobs in Canada en de VS. Aan CNet bevestigt IBM’s Amerikaanse woordvoerder Doug Shelton dat een aantal werknemers sinds 21 januari wordt ontslagen. Exacte aantallen weigert het bedrijf bekend te maken.

Topresultaten
IBM heeft de reputatie dat het geen grote ontslagrondes doorvoert om onder de radar van media en overheidsdiensten te blijven. In plaats daarvan zijn er regelmatig kleine afvloeiingen. Ondanks eerdere geruchten over zestienduizend ontslagen komt het nieuws toch onverwacht. Zo maakte het bedrijf deze maand nog een kwartaalwinst van 12 procent bekend.

Geen crisis
De ontslagen zouden overigens niets te maken hebben met de huidige economische crisis. In plaats daarvan heeft Shelton het over het voortdurend beheren van personeel, omdat het bedrijf zich flexibel moet kunnen opstellen naar zijn klanten toe. Flexibiliteit binnen het eigen bedrijf is echter minder aan de orde. Zo ligt de Belgische vestiging momenteel overhoop met de sociale inspectie omwille van een onwettig arbeidsreglement.

IBM België weigert commentaar te geven aan onze redactie. Of er ook ontslagen vallen in de Belgische en Nederlandse vestigingen, is bijgevolg niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business