Nieuws

Tech Data verdeelt iNEWiT

Tech Data is distributeur geworden van de producten van de Belgische start-up iNEWiT. iNEWiT is gespecialiseerd in mobiele draadloze beveiligingsproducten.

Het vlaggenschip product van het Mechelse iNEWiT is de VIU (uit te spreken als het Engelse ‘view’), een compacte mobiele beveiligingscamera die live videobeelden doorstuurt naar de gebruiker, waar die zich ook bevindt. Het gaat om een echt ‘plug-and-play’ toestel dat zelfs een beginner kan installeren. De VIU kan beelden verzenden naar een GSM, een PDA of PC en zoekt zelf het beste draadloze netwerk om de gegevens door te sturen. De VIU kan gebruik maken van diverse netwerken: HSDPA, 3G, EDGE, GPRS,… Bij stroomuitval schakelt het toestel over op batterijen, waardoor het twee uur autonomie heeft.
 
Volgens CEO Koen Faes van iNEWiT is de VIU het eerste consumentenproduct voor videobewaking en ook de eerste camera die live beelden naar een GSM kan sturen. iNEWiT geeft 2 jaar garantie op de toestellen. Werkt een VIU niet meer, dan kan de reseller die terugsturen naar de verdeler en ofwel wordt het toestel hersteld, ofwel krijgt de gebruiker een nieuw exemplaar. Support heeft de VIU dus niet nodig.
iNEWiT koos Tech Data als distributeur omdat het een ruim publiek bereikt. In andere landen wordt de VIU in de eerste plaats verdeeld door gsm-operatoren, maar door de samenwerking met Tech Data kan het bedrijf breder mikken. Tech Data van zijn kant ziet de overeenkomst met iNEWiT als een uitbreiding van zijn lifestylegamma. Volgens Jurgen De Biscop kan een reseller een VIU makkelijk samen aanbieden met een data-abonnement van een provider om zo zijn marge te verhogen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business