De database van jobsite Monster.com is gehackt. Criminelen hebben met hun inbraak toegang gekregen tot gebruikersnamen en -wachtwoorden, e-mailadressen, namen, telefoonnummers en geografische informatie. De voornaamste vrees is dat de persoonlijke informatie wordt misbruikt om phishingmails uit te sturen. De inbreuk volgt anderhalf jaar na een andere grote inbreuk op de jobsite. Ook toen hadden hackers […]

Advertentie

De database van jobsite Monster.com is gehackt. Criminelen hebben met hun inbraak toegang gekregen tot gebruikersnamen en -wachtwoorden, e-mailadressen, namen, telefoonnummers en geografische informatie. De voornaamste vrees is dat de persoonlijke informatie wordt misbruikt om phishingmails uit te sturen.

De inbreuk volgt anderhalf jaar na een andere grote inbreuk op de jobsite. Ook toen hadden hackers het gemunt op de gebruikersgegevens. Met name gegevens van werkzoekenden uit de Verenigde Staten werden gestolen. Of er deze keer ook Belgische gegevens zijn ontvreemd, is niet bekend.

In een mededeling op de internationale site verklaart Monster.com dat er geen financiële informatie werd gelekt. Ook de social security-nummers van gebruikers zouden veilig zijn. Wel raadt het bedrijf mensen aan om hun wachtwoord te veranderen.

Advertentie