Nieuws

Europese Commissie klaagt Microsoft opnieuw aan

De Europese Commissie richt zijn pijlen opnieuw op Microsoft. Deze keer gaat het om de koppeling van Internet Explorer aan het Windows-besturingssysteem. De zaak vertoont flink wat gelijkenissen met het conflict rond Windows Media Player.

Microsoft heeft acht weken de tijd om te reageren op de reeks bezwaren (Statement of Objections) van de Commissie. Die stellen dat Microsoft zijn browser vasthaakt aan het dominante Windows-systeem, wat in strijd is met de verdragsregels rond misbruik van een dominante positie.

Verder concludeert Europa dat Internet Explorer op die manier van een kunstmatige distributie geniet waar anderen niet tegenop kunnen. Daardoor wordt de concurrentie onder de browsers geschaad. Bovendien komt de productinnovatie in het gedrang en vermindert de keuze voor de consument.

Boete
Als de Commissie voor het Hof van Eerste aanleg van de Europese Gemeenschap gelijk krijgt, dan mag die eerste een boete opleggen aan Microsoft. Daarbovenop kan de Commissie eisen dat Microsoft stopt met Internet Explorer gekoppeld aan te bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business