Nokia stopt met de verkoop van de N810 WiMax Edition tablet. Daarmee biedt het voortaan geen enkel toestel met WiMax-technologie meer aan. Hoewel het om een nicheproduct ging, dat zelfs enkel online te koop was, is het een nieuwe opdoffer voor het WiMax-kamp. Het internettablet dat pas in april vorig jaar werd voorgesteld, is aan […]

Advertentie

Nokia stopt met de verkoop van de N810 WiMax Edition tablet. Daarmee biedt het voortaan geen enkel toestel met WiMax-technologie meer aan. Hoewel het om een nicheproduct ging, dat zelfs enkel online te koop was, is het een nieuwe opdoffer voor het WiMax-kamp.

Het internettablet dat pas in april vorig jaar werd voorgesteld, is aan het eind van zijn levensloop, verklaarde een Nokia-woordvoerder aan Reuters. Al sluit het bedrijf niet uit dat het in de toekomst andere WiMax-toestellen zal uitbrengen.

WiMax werd aanvankelijk aangekondigd als de volgende draadloze standaard. De technologie moet echter regelmatig in het stof bijten ten opzichte van LTE (Long Term Evolution), dat als nieuwe technologie momenteel meer fans vindt dan WiMax.

Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.