Nieuws

Microsoft geeft vrijdag bèta Windows 7 weg

Microsoft-topman Steve Ballmer maakte gisteren op techbeurs CES bekend dat het grote publiek vanaf vrijdag de eerste bètaversie van Windows 7 kan downloaden. “We zijn op weg om de beste Windows-versie ooit af te leveren.”

Tijdens een langdurige presentatie prees Ballmer de nieuwe versie van het Microsoft-besturingssysteem, dat snellere opstarttijden en een betere energiehuishouding belooft. “We voegen alle juiste ingrediënten toe: eenvoud, betrouwbaarheid en snelheid, en we werken hard om het klaar te krijgen”, zei hij.

Een select gezelschap van ontwikkelaars en zakenpartners kreeg al iets eerder toegang tot de publieke testversie. Vanaf vrijdag kan iedereen op de thuispagina van Windows 7 zijn eigen exemplaar downloaden. De bèta van het besturingssysteem lekte al eerder uit en is in grote aantallen terug te vinden op torrentsites. Tijdens een demonstratie lieten de Redmondenaren de verbeterde ondersteuning voor thuisnetwerken, multitouch-interfaces en samenwerking met randapparatuur als digitale camera’s zien.

Live Essentials
Het was Ballmers eerste optreden op de Consumer Electronics Show, ’s werelds grootste elektronicabeurs, in Las Vegas. Naast de aankondiging van de eerste Windows 7-bèta introduceerde hij de definitieve versie van Windows Live Essentials, het gratis online dienstenpakket van de softwaremaker. Ook wist Ballmer te melden dat twee nieuwe Halo-games voor 2009 op het programma staan en Windows Mobile-toestellen een nieuwe versie van Internet Explorer krijgen met Flash-ondersteuning.

Vlak voor zijn toespraak vertelde Microsoft-directeur Bill Veghte dat een lancering van Windows 7 vóór kerst 2009 geen garantie is. “Ik vertel ze (computerfabrikanten nvdr.) dat het nog alle kanten op kan”, zei hij. “We verschepen het wanneer de kwaliteit in orde is. Eerder is altijd beter, maar niet ten koste van de ondersteuning van het ecosysteem of de kwaliteit.”

Met een bijdrage van CNET News

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business