Nieuws

Consument wil mobiel werken

Consumenten willen steeds meer mobiel kunnen werken. Dat blijkt uit de antwoorden op het meest recente PC Forum van onze collega’s van PC Magazine. Tegelijkertijd blijft de mobiele werker redelijk conservatief in het gebruik van nieuwe toepassingen.

Vier respondenten op vijf geven de voorkeur aan het gebruik van een notebook of een netbook wanneer ze onderweg zijn. Een gewone mobiele telefoon komt op de tweede plaats, met 9% van de gebruikers, de smartphone moet het al met minder dan 5% stellen. Een Personal Digital Assistant krijgt nog een score van 3%, terwijl 2% gebruik wil maken van een openbare computer.
 
Ongeveer 13% van de ruim 2600 deelnemers aan de enquête gebruikt nu al een online kantoorsuite als MS Office Live of Google Apps. Voor ruim 3% is het de belangrijkste werkomgeving, bijna 10% gebruikt ze wel, maar heeft toch nog altijd behoefte aan een lokaal geïnstalleerde kantoorsuite. Nog eens 16% van de deelnemers aan het PC Forum geeft aan van plan te zijn een online kantoorsuite te gaan inzetten.
 
Ook op het vlak van waar de gegevens zich moeten bevinden, blijft de Belgische gebruiker conservatief. Slechts 10% gelooft heel sterk dat zijn persoonlijke gegevens op termijn voornamelijk via ‘the cloud’ online bereikbaar zullen zijn. Nog eens 50% gelooft daar wel in, maar stelt zich vragen bij de betrouwbaarheid en de bescherming van de privacy. Bijna een kwart blijft de voorkeur geven aan lokale opslag.
 
Nog op het vlak van opslag maakt 96% van de deelnemers gebruik van USB-sticks. Dat gebeurt in de eerste plaats om grote bestanden uit te wisselen (48%), als mobiele werkplaats (11%) of als back-up medium (10%). Een kwart van de gebruikers zet zijn USB-stick in voor een combinatie van bovenstaande taken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business