In november vorig jaar is de wereldwijde markt voor halfgeleiders 10% gezakt ten opzichte van een jaar eerder. Toch blijft de Semiconductor Industry Association relatief optimistisch over de toekomst. Wereldwijd gingen er in november 2008 voor 20,8 miljard halfgeleiders over de toonbank. Dat is niet alleen een daling ten opzichte van november 2007 (23 miljard), […]

Advertentie

In november vorig jaar is de wereldwijde markt voor halfgeleiders 10% gezakt ten opzichte van een jaar eerder. Toch blijft de Semiconductor Industry Association relatief optimistisch over de toekomst.

Wereldwijd gingen er in november 2008 voor 20,8 miljard halfgeleiders over de toonbank. Dat is niet alleen een daling ten opzichte van november 2007 (23 miljard), maar ook 7% slechter dan oktober 2008 (22,4 miljard). Met name de geheugenchips zorgden voor deze achteruitgang.
 
Over de eerste 11 maanden van 2008 is er nog een kleine groei van 0,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Maar als ook december een slechte maand was, dan zal 2008 een achteruitgang te zien geven.
 
Volgens president George Scalise van de Semiconductor Industry Association heeft de economische crisis duidelijk een impact op zijn sector, maar hij vindt de gevolgen minder erg dan in andere economische sectoren. Volgens Scalise blijft de chipproductie de tweede belangrijkste uitvoerpost voor de Verenigde Staten.
Advertentie