Nieuws

Budgetten voor datacenter lijden niet onder crisis

De budgetten voor het datacenter dalen slechts bij elf procent van de bedrijven. Zo blijkt uit recente cijfers van onderzoeksbureau MarketCap. Meer dan een derde van de ondernemingen ziet haar budgetten zelfs stijgen.

De resultaten die onderzoeksbureau MarketCap vandaag presenteerde op een seminar over datacenters en ‘green IT’, zijn het resultaat van een bevraging bij bedrijven met meer dan vijftig werknemers. In totaal betreft het bijna vijfduizend ondernemingen. Daarvan verwachtte in 2009 35,8% een stijging van het datacenterbudget tegenover 2008. 11,6% ziet het budget dalen en 47% verwacht eenzelfde budget als voor 2008. 

Onderverdeeld per bedrijfsgrootte stellen we een ander opvallend fenomeen vast: de kleinere ondernemingen zetten het minst de knip in de datacenterbudgetten – slechts 10,4% moet het rooien met een kleiner budget – en de grootste, met 15,3 % het meest. Onderverdeeld per sector blijkt het percentage bedrijven met een gestegen budget het grootst (65,7%) in de transport- en distributiesector, gevolgd door telecom, nutsbedrijven en media met 44% en de overheid, waar 40,4% van de organisaties een hoger budget krijgt voor hun datacenter dan in 2008.

De datacenters bij bedrijven vanaf vijftig werknemers beginnen overigens behoorlijke proprties aan te nemen. Gemiddeld heeft elk bedrijf meer dan 26 high-end servers in zijn rekencentrum staan. Bij nutsbedrijven en bedrijven uit telecom en media loopt dat gemiddelde zelfs op tot meer dan 76 high-end servers. De storagebehoeften lopen gemiddeld op tot 33,5 terabyte per datacenter. In de transport- en distributiesector bedraagt het gemiddelde zelfs 77,1 terabyte.

Het seminar rond groene IT en besparen in het datacenter waarop deze cijfers vandaag door onderzoeksbureau MarketCap besproken werden, is een organisatie van Business meets IT. Meer informatie over dit en volgende seminars vindt u op www.businessmeetsit.be.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business