Nieuws

IT-sector getuigt in antitrustzaak Microsoft

Het Europees Hof laat een aantal grote IT-bedrijven en organisaties getuigen in het beroep van Microsoft tegen de antitrustboetes die het de afgelopen jaren kreeg. De softwaregigant moet in totaal 899 miljoen euro betalen omdat het niet in regel was met de Europese wetgeving.

Volgens Computerworld zal de Association for Competitive Technology (ACT) en de Computing Technology Industry Association (CompTIA) in het voordeel van Microsoft getuigen. Daar tegenover staan IBM, Oracle, Red Hat, The Free Software Foundation Europe, het Samba Team, de Software and Information Industry Association (SIIA) en het European Committee for Interoperable Systems (ECIS) die aan de kant van de Europese Commissie getuigen.

De boete komt bovenop de eerdere boete uit 2004. Toen werd het bedrijf veroordeeld tot het betalen van 497 miljoen euro omdat het zijn monopoliepositie misbruikte ten opzichte van zijn concurrenten. Daar kwam begin dit jaar nog eens 899 miljoen euro bij omdat Microsoft zich niet binnen de drie jaar in regel kon stellen met het vonnis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business