Nieuws

Betere beveiliging voor .be-domeinen

DNS BE, de organisatie die de .be-domeinen beheert, biedt sinds deze maand de mogelijkheid om een domeinnaam te blokkeren. Dat moet voorkomen dat transferverzoeken van cybersquatters per ongeluk worden aanvaard.

Wanneer een Belgische domeinnaam van eigenaar wisselt, kan dat eenvoudig worden geregeld door een transferprocedure per e-mail. Domeinnaamhouders (vooral van grote bedrijven) krijgen echter steeds vaker ongevraagd mails om hun domein over te dragen. Daarbij bestaat bovendien de kans dat de webmaster per ongeluk ingaat op de aanvraag, iets wat met de blokkering voorkomen kan worden.

“Concreet betekent dit dat elk ingezet transfer- of tradeverzoek bij voorbaat geweigerd zal worden,” zegt DNS-directeur Marc Van Wesemael, “Enkel als de domeinnaamhouder zijn domein opnieuw laat ‘unlocken’, kan het domein weer vrij overgedragen worden.”

Geschillenprocedure ongewijzigd
De regeling is niet van toepassing op de geschillenregeling voor onrechtmatig geclaimde domeinnamen. Dat is een uitgebreidere procedure, die verschilt van de geautomatiseerde transfer en blijft bijgevolg ongewijzigd. Wie zijn domeinnaam tegen ongevraagde transferverzoeken wil beveiligen, kan dat aanvragen bij de organisatie waar de domeinnaam werd aangekocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business