Nieuws

Google start verkoop simlockvrije Android-telefoon

Googles Android-team heeft een nieuw toestel vrijgegeven dat vrij gebruik van telefoonprovider en software toestaat. Android Dev Phone 1 kan alleen worden aangeschaft door geregistreerde ontwikkelaars en is niet te koop in België.

De Android Dev Phone 1 is het tweede toestel van de hand van de Open Handset Alliance, een door Google geleide groep bedrijven en ontwikkelaars. Het is de opvolger van de smartphone G1, die de zoekmachine samen met T-Mobile in september introduceerde. In tegenstelling tot dat toestel is de nieuwe Android-telefoon simlockvrij, waardoor gebruikers kunnen bellen via een netwerk naar keuze.

De eerste Dev Phone heeft ook een ontsloten bootloader, wat betekent dat ontwikkelaars hun eigen aangepaste versie van het Android-besturingssysteem kunnen ontwikkelen en gebruiken. Google zegt dat dat aantrekkelijk is voor programmeurs die wonen in gebieden waar de telefoonmasten van T-Mobile geen bereik hebben.

Eigen risico
Het bedrijf uit Mountain View waarschuwt wel dat het toestel niet bedoeld is voor eindgebruikers. Het verklaart dat het gebruik voor eigen risico is, omdat de eerste Dev Phone kan worden uitgerust met niet-ondersteunde systeemsoftware.

Dev Phone 1 is verkrijgbaar in achttien landen, maar niet in België. Kopers moeten zich eerst registreren op de Android Market en 25 dollar aanmeldingskosten betalen. Vervolgens kunnen ze de telefoon voor 399 dollar aanschaffen. Google heeft de limiet vastgesteld op één toestel per ontwikkelaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business