Nieuws

Cisco Talent Connection

Zowat 180 studenten toonden interesse voor het Talent Connection Event dat netwerkenleverancier Cisco op 18 november jongstleden organiseerde. Het bedrijf nodigde op deze tweede editie studenten van verschillende hogescholen en universiteiten uit die aangesloten zijn bij hun ‘Networking Academy Program’ of NetAcad. Deze keer lag de focus vooral op kennismaking, meer dan op sollicitatie.

Omdat er in België nog steeds een tekort aan netwerkspecialisten is en ook de Ciscopartners fors met dat probleem worstelen, probeert Cisco met dit soort events soelaas te bieden. De eerste editie vond in juni jongstleden plaats, een eerder ongelukkig moment, omdat de meeste laatstejaars toen al een arbeidscontract hadden. “Toch tekenden 4 van de 29 kandidaten die toen de revue passeerden, ook effectief een contract.” getuigt Hugues De Pra van Cisco en peetvader van het gebeuren. De huidige editie bevatte niet diezelfde kandidatenscreening, maar moest vooral de interesse in Cisco en haar producten levendig houden en een aanzet vormen naar verdere relatieopbouw met eventuele latere werknemers. Een volgende editie wordt dan ook al in februari 2009 gepland.

Gedurende de hele dag konden zowel Franstalige als Nederlandstalige studenten bij zeven verschillende partners kennismaken met hun activiteiten en de jobs die ze in de toekomst te bieden zullen hebben. Het betreft Dimension Data, Orange Business Services, Quentris, INS, Getronics, RealDolmen en Belgacom-Telindus. Dat leverde een gezellige massa op van druk pratende studenten. Oldea Modica, recruitment consultant van partner Proximus noemt het een vorm van speeddating. “We verzamelen cv’s en hebben tegelijkertijd de kans om ons ‘young potentials program’ te promoten.” “We gaan steeds op zoek naar getalenteerde mensen. Met onze aanwezigheid hier willen we contacten leggen met mogelijke kandidaten.” zegt Bart Boosten, Service Manager van INS. Voor Dirk Peeters van Dimension Data ligt de motivatie nog iets anders: “Wij zijn wellicht een minder bekende partner van Cisco. Onze aanwezigheid moet die bekendheid vergroten.”

De studenten zelf willen vooral even rondneuzen in het Cisco-universum. Frederic Beels van Howest Kortrijk: “Dit is hét moment om al eens rond te kijken. Ik zie het zelfs als een kleine vorm van bijscholing.” Zijn collega-student Pieter Limbourg: “Bovendien wordt ons in de best mogelijke omstandigheden gepresenteerd wat de toekomst op gebied van netwerktechnologie ons zal brengen.” Dat beeld werd de studenten verschaft tijdens introductiesessies. Tijdens de breakoutsessies kregen de studenten gesmaakte demonstraties, bijvoorbeeld van de conferencingtool TelePresence, waarmee ze in contact stonden met enkele van Cisco’s mensen uit Zwitserland. De studenten stelden de Zwitsers alleszins alerte vragen rond gebruik en kost. Maar ook enkele minder pertinente zoals: ‘Ligt er al sneeuw bij jullie?’

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business