Nieuws

Zwak CS4 brengt Adobe in crisis

Adobe gaat zeshonderd mensen de laan uitsturen als reactie op de economische malaise. Een cruciale factor is de tegenvallende verkoop van CS4, een bundeling van Adobes belangrijkste programma’s, zoals Photoshop en Illustrator.

De verkoop zou zowel in de Verenigde Staten als in Europa traag op gang komen. De voorbije jaren stond een nieuwe Creative Suite nochtans net garant voor spectaculaire winstcijfers.

De nakende ontslagen werden bekendgemaakt in de marge van een winstwaarschuwing. Daarin zegt Adobe dat het bedrijf dit kwartaal een omzet van 915 tot 925 miljoen dollar zal behalen, in plaats van de beoogde 925 tot 955 miljoen. Voor het volgende kwartaal (december tot februari) wordt nog minder omzet verwacht: maximaal 850 miljoen dollar.

"De mondiale economische crisis heeft een serieuze impact gehad op onze omzet tijdens het vierde kwartaal", bevestigt Adobe-directeur Shantanu Narayen. De topman presenteert daarom meteen een herstructuringsplan, met als voornaamste maatregelen het ontslaan van zeshonderd fulltimemedewerkers. Adobe heeft momenteel 7.600 mensen in dienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business