Nieuws

Krimpend Dell beperkt winstdaling

De drastische kostenbesparingsoperaties van Dell betalen zich uit. De pc-bouwer meldde donderdag resultaten die weliswaar niet goed zijn, maar het had slechter gekund.

Dell draaide in het derde kwartaal een omzet van 15,2 miljard dollar, drie procent minder dan het jaar ervoor. De nettowinst komt uit op 727 miljoen dollar, een vermindering van 5 procent. Dat had erger gekund. Dell heeft de schade met kostenbesparingen weten te beperken .

Het bedrijf schrapte sinds het tweede kwartaal van vorig jaar in totaal 11.600 banen, volgens financieel directeur Brian Gladden. Het bespaarde op kosten en schakelde deels om naar een ander bedrijfsmodel. Daarin laat Dell de productie van een kwart van zijn pc’s over aan contractfabrikanten. De operationele uitgaven zijn, vergeleken met vorig jaar, met elf procent gereduceerd.

Afzwakkende vraag
Desktops en laptops blijven veruit de voornaamste bron van inkomsten voor Dell. Daarvan werden er in Europa en de Verenigde Staten minder verkocht aan consumenten, maar wereldwijd was er juist een stevige verbetering. Dell dankt dat onder meer aan succesvolle verkoop in winkels en een diverser productportfolio. Maar volgens Brian Gladden, Dells financieel directeur, verzwakt de vraag en zal dat in de nabije toekomst voortduren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business