Nieuws

Core I7 gelanceerd

Intel heeft vannacht in San Francisco de Core i7 gelanceerd. De quadcore desktopchip, gebaseerd op de Nehalem-architectuur, is een veelbelovende vernieuwing van het bedrijf. De chip combineert immers prestaties met een energiebewust beleid.

De Core i7 geeft volgens Intel tot veertig procent betere prestaties bij videobewerking en games. Ook de eerste reviews van de chip zijn veelbelovend. De opvallendste eigenschappen zitten echter bij een aantal vernieuwingen. Zo is de geheugencontroller geïntegreerd op de chip, waardoor het werkgeheugen (RAM) rechtstreeks communiceert met de processor.

Processors naar keuze
Een andere grote aanpassing is de stroombesparende mogelijkheid om terug te vallen op één kern, bijvoorbeeld bij toepassingen die niet alle kernen gebruiken. De overige worden op dat moment teruggebracht naar een stand met zo goed als geen stroomverbruik. Bovendien kan die ene processor dan een hogere kloksnelheid meekrijgen. Ook kan elke kern twee threads aan, waardoor de quadcorechip tot acht taken tegelijk kan verwerken.

Prijzen
Intel brengt vier versies van de Core i7 op de markt met uiteenlopende prijzen. De Intel Core i7-920 (2,66 Ghz) komt op 284 dollar, de i7-940 aan 2,93 Ghz kost 562 dollar en voor de i7-965 Extreme Edition (3,20 Ghz) mag u 999 dollar neertellen. Het gaat hier wel om richtprijzen, gezien Intel enkel de groothandelsprijzen van zijn chips bekendmaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business