Nieuws

Gratis mobiel weekendsurfen voor Belgacomklanten

Belgacom-klanten met een ADSL Go of ADSL Plus-abonnement kunnen voortaan gratis mobiel surfen in het weekend. Het bedrijf hernoemt meteen ook beide abonnementen naar Internet Go en Internet Plus. Zo benadrukt het de keuze voor een convergentie tussen vast en mobiel internet, ongeacht de technologie. 

“Stopt Belgacom met ADSL?” was de kop waarmee het bedrijf vandaag de pers uitnodigde. Het antwoord is neen, maar er komt wel iets bij: gratis mobiel internet via het 3G-netwerk van Proximus. Internetklanten krijgen een datalimiet van 500 MB per maand aan een maximumsnelheid van 7,2 Mbps download (2 Mbps upload).

Om Mobile Internet Free Weekend te gebruiken, kunnen klanten een 3G USB-stick kopen voor 109 euro. Die wordt – zonder installatiekosten - gekoppeld aan het internetabonnement. Dat gratis weekendsurfen begint telkens op vrijdagnacht (middernacht) tot zondagnacht. Buiten de uren betaalt u 2,49 euro per uur.

Vraag naar mobiel
Belgacom beseft dat er naast de klassieke breedbandverbinding, waar vooral snelheid en volume tellen, ook vraag is naar een mobiele oplossing. Uit een onderzoek van Youth Online Markt Survey van 2007 blijkt dat maar liefst de helft van de internetters het belangrijk vindt om overal internettoegang te hebben.

Nog eens de helft daarvan ziet dat vooral graag in de vorm van mobiel internet. “Bij Belgacom is internet daarom vanaf vandaag een geconverteerde oplossing met zowel vast internet thuis als mobiel internet in het weekend”, zegt Jim Casteele van Belgacom.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business