Nieuws

Geen financieringskost bij Microsoft Dynamics

Microsoft wil nieuwe CRM- en ERP-klanten een duwtje in de rug geven. Het bedrijf laat de financieringskost over 36 maanden vallen en hoopt zo dat stilgelegde of verplaatste projecten terug op de rails geraken.

Het aanbod is geldig tot eind maart 2009, daarna volgt een evaluatie. Het gaat om Microsoft Dynamics-klanten die een kredietgoedkeuring krijgen voor aankopen tussen twintigduizend en één miljoen dollar. Volgens Jan Smessaert, marketingverantwoordelijke bij Microsoft België en Luxemburg, komt de actie voor ondernemingen neer op een besparing van 20 tot 22 procent.

Geschikt voor kmo’s
Het bedrijf mikt als ERP- en CRM-leverancier vooral op grote en middelgrote bedrijven. Toch benadrukt het dat zijn oplossing geschikt is voor kmo’s. Zo wordt bijvoorbeeld de goedkeuring voor de financiering, die in België gebeurt door zakenbank De Lage Landen, meteen geïntegreerd in het aanvraagdossier. “Wat Microsoft toestaat, is om de investeringskost van software, hardware en de diensten van onze partner te bundelen in één financieringsdossier”, aldus Smessaert.

“Zeker de kmo’s hebben het in deze situatie moeilijk,” gaat Smessaert verder, “Zij hebben standaard ook geen kredietlijnen lopen bij hun bank. We willen er zo voor zorgen dat onze klanten hun krediet niet moeten aanspreken in hun financieringsdossier.”

Deblokkeren
Een geheel nieuw marktsegment aanspreken is niet de bedoeling. Wel wil Microsoft projecten die door de huidige crisis zijn uitgesteld, nieuw leven inblazen. “Een investering in ERP of CRM zal door zo’n investeringsformule niet plots voorrang krijgen, maar bestaande dossiers kunnen zo wel worden versneld of gedeblokkeerd.”

Snelle implementatie
CRM en ERP gaan vaak gepaard met een hoge implementatiekost. Toch gelooft Microsoft dat zijn financiële regeling kleinere kmo’s ten goede komt. Het benadrukt dat hun systeem net mikt op een snelle implementatie binnen een beperk aantal werkuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business