AVG Technologies biedt zijn verontschuldigingen aan voor de problemen die zijn klanten de afgelopen dagen hebben ondervonden. Het bedrijf laat weten dat het hard werkt aan nieuwe processen om een fout zoals die van afgelopen weekend te voorkomen. Ter compensatie geeft het bedrijf gratis licenties aan de getroffen gebruikers. Een groot deel van de computers […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!AVG Technologies biedt zijn verontschuldigingen aan voor de problemen die zijn klanten de afgelopen dagen hebben ondervonden. Het bedrijf laat weten dat het hard werkt aan nieuwe processen om een fout zoals die van afgelopen weekend te voorkomen. Ter compensatie geeft het bedrijf gratis licenties aan de getroffen gebruikers.

Een groot deel van de computers die beveiligd zijn met AVG gingen afgelopen weekend onderuit. Een update van het bedrijf zorgde ervoor dat het bestand user32.dll onterecht werd aanzien als een trojan. Daardoor zat de computer vast in een opstartlus.

Gratis licenties
Voor de gebruikers die de afgelopen dagen een hersteller moesten opzoeken, zit er maar een magere tegemoetkoming in. Getroffen betalende gebruikers (vooral ondernemingen) van AVG 7.5 of 8.0 krijgen gratis een jaarlicentie voor laatstgenoemde versie.

Wie AVG Free gebruikte, krijgt een eenjarige licentie voor AVG Anti-Virus 8.0. Die biedt een aantal extra opties zoals ondersteuning van het bedrijf en een interface in verschillende talen. Het bedrijf neemt daarvoor vanaf 24 november contact op met de getroffen klanten.