Mobistar denkt eraan om op termijn televisie aan te bieden. Gedelegeerd bestuurder Benoit Scheen zei gisteren op de Benelux Telecom Day van ING dat zijn bedrijf bezig is met een denkoefening rond het lanceren van televisie op het vaste net, dat schrijft De Tijd. Als de plannen concreet worden, dan kan Mobistar de tweede nationale […]

Advertentie

Mobistar denkt eraan om op termijn televisie aan te bieden. Gedelegeerd bestuurder Benoit Scheen zei gisteren op de Benelux Telecom Day van ING dat zijn bedrijf bezig is met een denkoefening rond het lanceren van televisie op het vaste net, dat schrijft De Tijd.

Als de plannen concreet worden, dan kan Mobistar de tweede nationale aanbieder van triple play-diensten worden (televisie, internet en telefonie). Telenet en zijn Franstalige tegenhanger Numericable zijn immers maar in de helft van het land aanwezig.

“Vandaag zijn we op vijf domeinen actief: spraak en data op vast en mobiel, en mobiele tv. We bekijken of we er tv op het vaste net aan toe moeten voegen”, aldus gedelegeerd bestuurder Benoit Scheen in De Tijd.

Het is de bedoeling dat het bedrijf binnen twee tot drie maanden weet of de plannen doorgaan. Hoe die in praktijk worden omgezet, is nog niet beslist. Het kan zijn dat de mobiele operator zelf een volledig televisieaanbod uitwerkt, of het aanbod van een andere partner doorverkoopt.

Mogelijk samenwerking met Telenet
Dat laatste laat ruimte voor speculatie. Het bedrijf heeft immers al een overeenkomst met Telenet, waarbij het de gsm-dienst van die laatste voor z’n rekening neemt. Beide bedrijven zouden elkaar dus kunnen ondersteunen voor mobiele telefonie en televisie.

Eigen weg
Het kan ook helemaal anders uitdraaien. Telenet heeft in mei al laten weten dat het een grotere rol als gsm-operator wil spelen. Een intensere samenwerking met Mobistar is daarbij een optie, maar het bedrijf praat ook met andere mobiele spelers. Mobistar zou op zijn beurt het Scarlet-netwerk kunnen kopen, wat hen een glasvezelnetwerk zou geven om zelf televisie aan te bieden.

Advertentie