Nieuws

VMware virtualiseert mobiele telefoons

Virtualisatiebedrijf VMware brengt het virtualisatieconcept naar mobiele telefoons. Met een soort mobiele hypervisor wil het bedrijf een tussenlaag creëren die de software loskoppelt van de hardware. Dat zou een snellere technologische vooruitgang van de toestellen mogelijk maken, en een makkelijker management voor de gebruikers.

Toen VMware in oktober het bedrijfje Trango Virtual Processors overnam, verkreeg het de basis voor het “VMware Mobile Virtualisation Platform” (MVP). Concreet gesteld gaat het over een dunne software-tussenlaag die tussen de hardware en de sofware van de mobiele telefoon in zit. Een beetje hetzelfde concept als een hypervisor bij datacentervirtualisatie.

Zo’n tussenlaag heeft volgens VMware verschillende voordelen. Producenten van mobiele telefoons veranderen immers vaak van hardwareonderdelen zoals chipsets, die niet altijd compatibel zijn met alle software die op mobiele toestellen draait. Een gestandaardiseerde tussenlaag zou dat euvel kunnen verhelpen door de hardware te virtualiseren. Zo denken de OS en de applicaties steeds op dezelfde hardware te draaien.

VMware bemerkt ook de drang van producenten van mobiele telefoons om steeds meer naar open source OS’en te migreren. Dat zou echter gevaar inhouden voor gevoelige informatie die zich op het toestel bevindt. Die informatie zou gestockeerd kunnen worden in het MVP, waardoor het wordt losgekoppeld van het OS en de applicaties. Wordt die omgeving gecompromitteerd, dan blijven de data veilig.

Het geheel zou ook makkelijker te managen zijn. Zo zouden er meer soorten toestellen kunnen worden ondersteund en zou het makkelijker zijn om persoonlijke zaken, zoals data, applicaties en settings, over te zetten naar een ander toestel.

Wanneer MVP op de markt zal worden gebracht, werd niet meegedeeld. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business