Laptopaccu’s gaan aanzienlijk langer mee onder Windows 7 dan onder Vista, zo heeft Microsoft aangetoond op Winhec. Ook moet het nieuwe besturingssysteem een stuk vriendelijker worden voor minilaptops en andere computers in het lagere segment. Windows 7 belast de processor minder en benut die efficiënter dankzij aanpassingen in de code. Dat leidt tot mooie resultaten, […]

Advertentie

Laptopaccu’s gaan aanzienlijk langer mee onder Windows 7 dan onder Vista, zo heeft Microsoft aangetoond op Winhec. Ook moet het nieuwe besturingssysteem een stuk vriendelijker worden voor minilaptops en andere computers in het lagere segment.

Windows 7 belast de processor minder en benut die efficiënter dankzij aanpassingen in de code. Dat leidt tot mooie resultaten, toont het bedrijf in een presentatie waarvan Engadget een video heeft gepubliceerd.

Uur langer
Bij tests met het afspelen van dvd’s op dezelfde hardware heeft Vista 17,9 watt nodig, terwijl de opvolger zich tevreden stelt met 13,4 watt. Volgens Microsoft levert dat een uur langer speeltijd op, óók bij diverse andere machines.

Het bedrijf heeft een hele reeks laptops getest en stelt dat Windows 7 in alle gevallen voor minstens tien procent extra acculooptijd zorgt, ofwel zo’n twintig minuten.

Microsoft heeft de verlengde levensduur van de batterij bij het afspelen van een dvd gemeten op meerdere computers

Microsoft heeft de verlengde levensduur van de batterij bij het afspelen van een dvd gemeten op meerdere computers.

Minilaptops
De nieuwe Windows moet volgens Microsoft ook een stuk vriendelijker worden voor minilaptops en andere goedkopere computers met beperkte capaciteit – een categorie waarvoor Vista te zwaar is gebleken. Het is de bedoeling dat Windows 7 juist goed zal werken op dergelijke computers.

Microsoft heeft dat al gedemonstreerd op diverse netbooks op Winhec, waaronder een Eee PC met 1GB RAM en 16 GB solid state drive. Volgens de softwaremaker kan de machine Windows 7 ruim draaien.