Dell-directeur Michael Dell heeft zijn werknemers maandag in een e-mail verzocht om de komende drie maanden tot vijf dagen onbetaald verlof te nemen. Dat moet de pc-leverancier helpen om geld te besparen in deze economisch onzekere periode, zo melden diverse media vandaag. Een woordvoerder van Dell licht toe dat het een onderdeel is van een […]


Dell-directeur Michael Dell heeft zijn werknemers maandag in een e-mail verzocht om de komende drie maanden tot vijf dagen onbetaald verlof te nemen. Dat moet de pc-leverancier helpen om geld te besparen in deze economisch onzekere periode, zo melden diverse media vandaag.

Een woordvoerder van Dell licht toe dat het een onderdeel is van een breder kostenbesparingsprogramma. Zo heeft het bedrijf ook wereldwijd een tijdelijke stop gezet op nieuw personeel, werkt het niet meer met contractwerkers en biedt het pakketen aan om medewerkers te stimuleren vrijwillig te vertrekken. Ook kijkt Dell kritisch naar bepaalde projecten en uitgaven en snijdt het in de reisbudgetten.

Ontslagen
Afgelopen voorjaar kondigde Dell aan dat het 8.900 banen zou schrappen. Dat doel is inmiddels zowat bereikt. Maar als de huidige kostenbesparende maatregelen niet het gehoopte resultaat hebben, is het niet ondenkbaar dat er meer ontslagen volgen. Dell rapporteerde deze zomer een winstdaling van zeventien procent.


Met een bijdrage van Erica Ogg