Nieuws

Fujitsu krijgt Fujitsu-Siemens volledig in handen

Fujitsu-Siemens komt op korte termijn volledig in handen van de Japanse partner in het samenwerkingsverband. Fujitsu betaalt ongeveer 450 miljoen euro voor het Siemens-aandeel in de joint venture.

Fujitsu-Siemens Computers werd in 1999 opgericht als een samenwerkingsverband tussen de twee pc-fabrikanten. Het bedrijf, met de hoofdzetel in Maarssen (Nederland), is enkel actief in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Elders ter wereld trekt Fujitsu zelf naar de markt.

Fujitsu-Siemens richt zich met de eigen pc’s en servers vooral op de zakelijke markt, al heeft het ook wel producten voor consumenten. Het consumentenluik is echter maar goed voor negentien procent van de omzet, terwijl zakelijke pc’s en servers samen met diensten bijna zeventig procent van de verkoop voor hun rekening nemen.

Nummer 6
Door de overname krijgt Fujitsu de nummer zes op de Europese pc-markt in handen, aldus cijfers van marktonderzoeker IDC voor het derde kwartaal van 2008. Een jaar eerder stond Fujitsu-Siemens nog iets sterker, namelijk op de vierde positie. Een terugval in het aantal verkochte pc’s, gecombineerd met de opkomst van Acer (dat kon rekenen op extra verkoop via het overgenomen Packard Bell), Asus en Toshiba duwde de Japans-Duitse pc-bouwer echter twee plaatsen naar beneden.

Volgens een bericht van Fujitsu hoopt de Japanse onderneming de overname op 1 april 2009 rond te hebben. Het is eerst wachten op de goedkeuring van beursautoriteiten in Europa en Japan. Een presentatie door Kuniaki Nozoe, president van Fujitsu, laat uitschijnen dat Fujitsu-Siemens na die datum gewoon onder de Japanse moedernaam door het leven zal gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business