Office 14, de volgende versie van Microsofts kantoorsoftware, krijgt een online versie. Op die manier wil Microsoft concurreren met bestaande online software zoals Google Docs & Spreadsheets. Microsoft herbevestigt het nieuws op zijn Professional Developers Conference (PDC), die momenteel in Los Angeles loopt. Het bedrijf spreekt van een online versie van Word, Excel, Powerpoint en […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Office 14, de volgende versie van Microsofts kantoorsoftware, krijgt een online versie. Op die manier wil Microsoft concurreren met bestaande online software zoals Google Docs & Spreadsheets.

Microsoft herbevestigt het nieuws op zijn Professional Developers Conference (PDC), die momenteel in Los Angeles loopt. Het bedrijf spreekt van een online versie van Word, Excel, Powerpoint en Onenote. Een eerste bèta is gepland voor 2009.

Het is niet de bedoeling dat Office als (installeerbaar) softwarepakket verdwijnt. Wel wordt de browserversie een aanvulling die bestandsdeling moet vergemakkelijken.

Ook voor Firefox en Safari
Microsoft belooft dat de webapplicaties ook op Firefox en Safari zullen werken, dus niet alleen op zijn eigen Internet Explorer. Prijsmodellen van het online pakket zijn nog niet bekend. Mogelijk zal een beperkte versie gratis met advertenties beschikbaar zijn, met daarnaast een uitgebreider kantoorpakket waarvoor moet worden betaald. Afgaande op eerdere geruchten is zelfs een huurmodel niet uitgesloten.