Telecomoperator Belgacon steekt een tandje bij op het vlak van beveiligingsoplossingen die ‘as a service’ worden aangeboden. Zowel voor grote als kleine klanten biedt het via zijn netwerk voortaan ook diensten zoals antivirus, IPS en webfiltering aan. Niet enkel hard- en software, maar ook beveiliging komt vandaag steeds meer terecht op het niveau van het […]

Advertentie

Telecomoperator Belgacon steekt een tandje bij op het vlak van beveiligingsoplossingen die ‘as a service’ worden aangeboden. Zowel voor grote als kleine klanten biedt het via zijn netwerk voortaan ook diensten zoals antivirus, IPS en webfiltering aan.

Niet enkel hard- en software, maar ook beveiliging komt vandaag steeds meer terecht op het niveau van het netwerk. Of om het hipper te stellen: security verschuift naar ‘the cloud’. Zo rolde Belgacom een infrastructuur uit, initieel bedoeld voor 3.500 klanten, die zich helemaal baseert op ‘security in the cloud’.

Belgacom-woordvoerder Jan Margot bevestigt dat het gaat om een centraal beheerd en gedeeld platform voor de zogenaamde Explore- klanten van Belgacom. “Het is zowel bedoeld voor de kleine klanten die low-end, low-cost oplossingen willen als voor de grote klanten die voor een gelaagde beveiligingsaanpak opteren”, klinkt het bij Belgacom.

Het systeem is gebasserd op aanbiedingen van fabrikant Fortinet. Het Fortinet-gebaseerd platform biedt de mogelijk om extra veiligheidsdiensten aan te bieden, zoals bescherming tegen indringing (IPS/IDS), het blokkeren van websites op basis van URL-filter of inhoud, DDoS-aanvallen en antivirus. Voorheen was die ‘as a service’-approach van Belgacom enkel voor pure firewall-diensten.

Een van de klanten voor het concept is het gemeentelijk netwerk Publilink, bedoeld voor openbare besturen. Dat maakt sinds deze zomer gebruik van het Fortinet-platform voor zijn beveiliging.

 

Advertentie