Telecomoperator Belgacon steekt een tandje bij op het vlak van beveiligingsoplossingen die ‘as a service’ worden aangeboden. Zowel voor grote als kleine klanten biedt het via zijn netwerk voortaan ook diensten zoals antivirus, IPS en webfiltering aan. Niet enkel hard- en software, maar ook beveiliging komt vandaag steeds meer terecht op het niveau van het […]

Advertentie

Telecomoperator Belgacon steekt een tandje bij op het vlak van beveiligingsoplossingen die ‘as a service’ worden aangeboden. Zowel voor grote als kleine klanten biedt het via zijn netwerk voortaan ook diensten zoals antivirus, IPS en webfiltering aan.

Niet enkel hard- en software, maar ook beveiliging komt vandaag steeds meer terecht op het niveau van het netwerk. Of om het hipper te stellen: security verschuift naar ‘the cloud’. Zo rolde Belgacom een infrastructuur uit, initieel bedoeld voor 3.500 klanten, die zich helemaal baseert op ‘security in the cloud’.

Belgacom-woordvoerder Jan Margot bevestigt dat het gaat om een centraal beheerd en gedeeld platform voor de zogenaamde Explore- klanten van Belgacom. “Het is zowel bedoeld voor de kleine klanten die low-end, low-cost oplossingen willen als voor de grote klanten die voor een gelaagde beveiligingsaanpak opteren”, klinkt het bij Belgacom.

Het systeem is gebasserd op aanbiedingen van fabrikant Fortinet. Het Fortinet-gebaseerd platform biedt de mogelijk om extra veiligheidsdiensten aan te bieden, zoals bescherming tegen indringing (IPS/IDS), het blokkeren van websites op basis van URL-filter of inhoud, DDoS-aanvallen en antivirus. Voorheen was die ‘as a service’-approach van Belgacom enkel voor pure firewall-diensten.

Een van de klanten voor het concept is het gemeentelijk netwerk Publilink, bedoeld voor openbare besturen. Dat maakt sinds deze zomer gebruik van het Fortinet-platform voor zijn beveiliging.

 


William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.