Nieuws

Tweede grote Office-update vóór de lente

Microsoft brengt volgend jaar een tweede servicepack voor Office 2007 uit. De grote update zal ondersteuning voor ODF brengen en de prestaties van Outlook verbeteren.

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een tweede servicepack voor Vista. Het is echter niet geweten wanneer die zal opduiken.

Op de Microsoft-blog Office Sustained Engineering zegt het Office Service Pack Team dat Service Pack 2 voor Office 2007 ergens tussen februari en april 2009 beschikbaar zal zijn. Hoewel Microsoft al eerder het bestaan van SP2 bevestigde, is dit de eerste keer dat uitgebreid uit de doeken wordt gedaan wat de grote update precies zal inhouden.

Het was onder meer geweten dat het volgende servicepack Office 2007 zal uitrusten met de ingebakken mogelijkheid om documenten op te slaan in ODF-, XPS- en PDF-formaat. Uiteindelijk komt dat neer op een regularisatie van de situatie, want die ondersteuning is er al in de vorm van aparte plug-ins.

Daarnaast zegt het Office-team dat SP2 de betrouwbaarheid van kalenders in Outlook verbetert, meer encryptiemogelijkheden biedt en de Chart-functie van Excel zal uitbreiden. Ook op servervlak wordt er gesleuteld.

Op de blog zegt het team dat SP2 heel binnenkort op de pijnbank wordt gelegd door een selecte groep testers bij grote ondernemingen. In de komende weken zouden de teams die verantwoordelijk zijn voor de verschillende Office-onderdelen (zoals Word en Onenote) meer informatie geven over SP2-verbeteringen in hun programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business