Nieuws

Politie-inval bij kersverse aankoop Microsoft

Fast Search & Transfer, een van Microsofts meest recente aankopen, heeft afgelopen donderdag bezoek gekregen van de Noorse politie. Het bedrijf wordt beschuldigd van boekhoudfraude. Met de inval wou de politie bewijs verzamelen.

Microsoft zegt op de hoogte te zijn van het bezoek, maar laat achterwege wat de beschuldigingen zijn. “We kunnen bevestigen dat de Noorse Politie voor Economische Misdaad vanochtend navraag heeft gedaan bij het kantoor van Fast in Oslo”, zei het bedrijf donderdag in een verklaring.

Fast Search & Transfer, dat zich specialiseert in zoektechnologie voor het bedrijfsleven, kwam eerder dit jaar in handen van Microsoft terecht voor 1,2 miljard dollar. De problemen met de wet dateren al van ver voor de aanschaf van het bedrijf.

Begin 2006, zo meldt Paidcontent.co.uk, doken de eerste verhalen over financiële mistoestanden bij Fast op. Volgens een betrokkene bij het onderzoek wordt Fast verdacht van het opgeven van niet-bestaande inkomsten, een vergrijp waarvan ook de accountants van Deloitte & Touche verdacht worden.

“Microsoft en zijn dochter Fast Search & Transfer werken volledig mee met het politieonderzoek. We zijn niet in een positie om meer commentaar te geven”, aldus het bedrijf uit Redmond.

Met een bijdrage van CNET News

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business