Nieuws

Chrome niet populair in Europa

Ondanks alle media-aandacht verovert Google Chrome amper surfers in Europa. Volgens een studie van onderzoeksbureau Xitimonitor haalde het programma in zijn eerste maand een marktaandeel van slechts 1,07 procent. Zelfs Safari van Apple doet het met 2,55 procent een stuk beter.

 

Internet Explorer blijft veruit het populairst in Europa, gevolgt door FireFox en Opera. Safari, Chrome en Netscape zijn de hekkensluiters.

 

Internet Explorer blijft de populairste browser met 60,12 procent marktaandeel, gevolgd door Firefox met 31,42 procent. Opera houdt stand op de derde plaats met 4,24 procent. Het onderzoek is gehouden in 32 Europese landen, waaronder ook België en Nederland. In totaal werd het verkeer van 145.506 sites gevolgd. Opvallend is dat Chrome bij de lancering op 3 september nog goed was voor 1,59 procent van alle Europese webbezoeken, maar aan het eind van de maand was dat nog maar 1,03 procent. Aangezien Firefox het iets minder doet ten opzichte van augustus (33 procent), sluiten de onderzoekers niet uit dat Chrome vooral bij Firefox is gaan knagen. De achterliggende theorie is dat die gebruikers sneller geneigd zijn om een nieuwe browser uit te proberen.

 

Google Chrome is sterk begonnen, maar het lijkt er op dat veel surfers de browser hooguit wilden proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business