Nieuws

Windows 7 wordt officiële naam

Al maanden wordt voor de opvolger van Windows Vista de codenaam ‘Windows 7’ gebruikt. Het pseudoniem wordt ook de officiële naam van de volgende Windows-versie. "Het draait om eenvoud", legt de baas van het Windows-team Mike Nash uit.

Het is nog nooit gebeurd dat een codenaam uiteindelijk ook de definitieve noemer wordt waaronder een Windows-versie op de markt komt. Vista bijvoorbeeld heette tijdens zijn ontwikkeling Longhorn.

"We hebben versienummers gebruikt, zoals 3.11, of data (zoals Windows 98), of aspirerende etiketten zoals XP of Vista. Maar sinds we niet elk jaar een nieuwe Windows verschepen, houdt een datum geen steek. Tegelijkertijd zou het verzinnen van een nieuwe aspirerende naam geen recht doen aan wat we proberen te doen", zegt Nash. De ontwikkelaar bevestigt dat Windows 7 wél blijft voortborduren op de erfenis van Vista.

Toch is de ‘7’ uit de nieuwe naam niet geheel uit de lucht gegrepen. Het is een verwijzing naar de zevende generatie van Windows. Want, hoewel er meer dan zeven verschillende Windows-versies zijn geweest, zijn niet alle edities volgens de interne telling evenwaardig.

De ‘7’ komt ook terug in het kernelversienummer, dat voor de volgende Windows NT 7.x zal zijn. XP was immers NT 5.1, terwijl Vista NT 6.1 bevatte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business