Alle 38.000 ambtenaren van Washington D.C. kunnen voortaan hun teksten opstellen met zowel Microsoft Word als Google Docs. De Amerikaanse hoofdstad sluit een contract met Google om het komende jaar het online kantoorpakket Google Apps te gebruiken. Google Apps, dat volledig online werkt, bevat onder meer een tekstverwerker (Google Docs), e-mailaccount (Gmail) en kalender (Google […]

Advertentie

Alle 38.000 ambtenaren van Washington D.C. kunnen voortaan hun teksten opstellen met zowel Microsoft Word als Google Docs. De Amerikaanse hoofdstad sluit een contract met Google om het komende jaar het online kantoorpakket Google Apps te gebruiken.

Google Apps, dat volledig online werkt, bevat onder meer een tekstverwerker (Google Docs), e-mailaccount (Gmail) en kalender (Google Calendar). In plaats van de lokale opslag die gebruikers van Microsoft Office gewend zijn, slaat Google alle bedrijfsinformatie op bij zijn servers. Ook biedt het zijn eigen technische ondersteuning aan.

Washington D.C. stapt niet exclusief over op Google Apps, meldt persbureau Bloomberg. De ambtenaren kunnen daardoor de Google-diensten gebruiken als online alternatief voor hun Office-programma’s.

Terreinwinst
De zoekmachine uit Mountain View begint naar eigen zeggen voorzichtig terrein te winnen op Microsoft. Google zegt dat 500.000 bedrijven inmiddels zijn overgestapt naar Google Apps en verklaart dat het elke dag drieduizend nieuwe aanmeldingen ontvangt. Prijs speelt daarbij vooral een rol: een gedeelte van de nieuwe klanten gebruikt een gratis versie met advertenties. De overige bedrijven betalen een jaarlijks bedrag per werknemer voor betere beveiliging, meer opslag en volledige technische ondersteuning.

Eerder dit jaar ruilde het Australische departement van onderwijs Microsoft in voor Google om zijn e-mailvoorziening te regelen. De Britse Telegraph Media Group, uitgever van drie dagbladen, maakte in juli bekend dat al zijn werknemers hun artikelen voortaan met Google Docs tikken.
 

Advertentie