Nieuws

Symantec neemt MessageLabs over

Symantec heeft vandaag aangekondigd dat het MessageLabs, een specialist in online messaging beveiliging overneemt. De huidige economie levert dus blijkbaar ook mogelijkheden op voor een bedrijf zoals Symantec, dat jaar op jaar de ene overname na de andere aan mekaar rijgt. Symantec betaalt 695 miljoen dollar in cash voor MessageLabs, dat zich specialiseert in online messaging en webbeveiliging. MessageLabs wordt ook wel eens omschreven als ‘waterzuiveringsstation’ voor e-mail. Een van de diensten voor bedrijven is namelijk het filteren van goede e-mails van slechte. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van 185 miljoen dollar.

Crisis

John Thompson wond er tijdens de gebruikersconferentie van zijn bedrijf in Den Haag echter geen doekjes om. "Elk IT-bedrijf zal hinder ondervinden van de crisis die vandaag op de financiële markten heerst. Ook wij", stelt Tompson, CEO van Symantec, "Ik kan hier natuurlijk staan vertellen dat bedrijven ook in moeilijke tijden als deze toepassingen rond beveiliging en back-up zullen nodig hebben. En dat ze dan ook wel bij ons zullen blijven aankloppen,” stelde hij, “Maar we moeten de waarheid ook onder ogen durven zien. Als onze klanten onder vuur komen te liggen, zullen ook wij in de klappen delen.”

De huidige toestand op de markten doet Symantec dus niet van koers wijzigen. Zo gaf Thompson, die zichzelf omschreef als ‘serial acquirer’, te kennen dat hij op overnamepad zal blijven. Onlangs werd bijvoorbeeld nog het Australische PC Tools overgenomen. In de tien jaar dat Thompson aan het roer van het bedrijf stond, werden al een veertigtal bedrijven ingelijfd, waarvan Veritas en Altiris de bekendste van zijn. “Ik mik met Symantec op een jaarlijkse groei van 8 tot 12 procent en overnames zullen daar onder meer toe bijdragen. Zij maken nu eenmaal deel uit van ons zakenmodel.”

In het zakelijk klantensegment is beveiliging, toch nog altijd de traditionele business van Symantec, nog maar goed voor 28 procent van de omzet. Het is dus niet verwonderlijk dat tijdens de gebruikersconferentie de aandacht vooral ging naar productaankondigingen van bedrijven die eerder door Symantec werden overgenomen. Daaronder de Symantec Enterprise Vault voor e-mail and content archiving of de Brightmail Gateway, voor spambestrijding. Ook lanceerde Symantec vandaag met Veritas Cluster Server One een nieuw platform voor ‘disaster recovery’ en ‘high availability’, specifiek bedoeld voor virtuele omgevingen.

Cloud

Eerder zette Symantec een aantal eerste stappen ‘in the cloud’ met een online disaster recovery-oplossing en een onlinebackup, toepassingen die voorlopig wel alleen in de VS worden aangeboden. “Cloud computing en Software as a Service zijn vandaag toch nog vooral marketing. Al zullen wij het komende jaar onze inspanningen in ‘Software as a Service’ versterken.” Vanaf vandaag is daar dus ook MessageLabs bijgekomen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business