Nieuws

IP-telefonieaanbieder Mitel mikt op derde plaats

Mitel, een aanbieder van oplossingen voor IP-telefonie, opent een eigen kantoor in ons land. Het bedrijf wil op twee jaar tijd in België van de zevende naar de derde plaats klimmen. “Iedereen heeft een vijand, en de onze is Cisco”.

Mitel is al een zestal jaar actief in ons land via een Nederlands kantoor. Het bedrijf legt de focus op IP-oplossingen, al biedt het ook de traditionele analoge en hybride (zowel analoog als IP) installaties aan. Het bedrijf benadert de markt volledig via partners en mikt daarmee dus op een snelle opmars in ons land. “Iedereen heeft een vijand, en de onze is Cisco. Iemand moet hen toch het vuur aan de schenen leggen. De meeste leveranciers in de IP-markt zijn pas laat in IP beginnen te investeren”, liet Lionel Hovsepian, European sales director van Mitel, zich ontvallen aan het begin van zijn persvoorstelling.

IP-telefonie heeft in België echter nog een lange weg te gaan. Begin 2008 vertegenwoordigde de verkoop van IP-telefonie in België nog maar 22 procent van de totale telefonieverkoop. Al groeit het wel snel. Want een jaar eerder was dat nog maar 15 procent. “En in 2010 verwachten we dat 40 procent van de nieuwe telefonieoplossingen puur op IP zullen werken”, stelt Jozef Van Royen, sales executive en verantwoordelijk voor de Belgische Mitel-vestiging.

Mitel mikt met zijn partners naar eigen zeggen op toepassingen met meerwaarde, zoals contact centers die bepaalde applicaties, zoals voor CRM, moeten kunnen gebruiken. “Toepassingen om alleen ‘hallo’ te kunnen zeggen interesseren ons minder”, aldus Van Royen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business