Overheidsdiensten in India zijn erin geslaagd de encryptie van Blackberry gedeeltelijk te kraken. De actie volgt op een eis van de lokale overheid die stelt dat India het netwerk mag bespioneren om het e-mailverkeer te controleren. De plannen dateren al van in maart, toen de overheid dreigde met de sluiting van het Blackberry-netwerk. In totaal […]

Advertentie

Overheidsdiensten in India zijn erin geslaagd de encryptie van Blackberry gedeeltelijk te kraken. De actie volgt op een eis van de lokale overheid die stelt dat India het netwerk mag bespioneren om het e-mailverkeer te controleren.

De plannen dateren al van in maart, toen de overheid dreigde met de sluiting van het Blackberry-netwerk. In totaal telt het land zo’n vierhonderdduizend gebruikers van de populaire smartphone. Research in Motion (RIM), het bedrijf achter de telefoon, weigert om de Indiase overheid toe te laten.

De kraak is van toepassing op het internetverkeer van Blackberry-gebruikers op alle nationale telefoonnetwerken. Zo heeft India de operatoren in het land moeten vragen om hun beveiliging te verzwakken, zodat decompressie van de verzonden data mogelijk is.

Securityexpert Dancho Danchev nuanceert daarom dat de kraak niet geldt voor gebruikers van de Blackberry Enterprise Service. Daarbij wordt er een server die een eigen encryptie heeft in het bedrijf van de gebruikers geplaatst.