Nieuws

GDATA: Veiligheid? Het resultaat telt!

 

Velen klagen dat hun pc vertraagt als ze de ‘security’ opzetten. Wanneer ze de http-scan uitschakelen, loopt het allemaal weer wat vlotter. “Het risico op drive-through infecties neemt met de dag toe. Bij ons primeert veiligheid. De http-scan staat dan ook altijd op. Tegelijk zorgen we snelheid”, zegt Jan Van Haver, country manager Benelux bij GDATA.
 
De jongste versie 9 van GDATA maakt immers gebruik van technieken als ‘parallelscan’ en ‘finger printing’. De eerste technologie maakt gebruik van de multithreading mogelijkheden die pc’s met meerdere processoren bieden. “We verdelen het werk over verschillende processoren.” De tweede technologie maakt een ‘vingerafdruk’ van elk bestand. Bestanden die niet gewijzigd zijn worden in de volgende scan niet meer doorgelezen. “Wel is het zo dat elk bestand hoogstens vier weken ongescand blijven.”
 
Het Duitse GDATA uit Bochum werd in 1985 opgericht als een utility vendor. In 1995 trok het in de anti-virusbusiness. Vandaag ligt de focus uitsluitend op veiligheid. Het bedrijf telt zo’n 175 medewerkers. In Duitsland heeft het zowat een kwart van de consumentenmarkt, via de retail. In 2007 werd er de B2B-business voor het eerst groter dan het B2C-luik. “We staan nog aan het prille begin in België. Toch haalde onze anti-virusoplossing al twee keer op rij de top bij Test Aankoop.” Wanneer het merk bovendrijft in vergelijkende tests zit de ‘double scan’ technologie daar wel voor iets tussen. “We laten er eigenlijk twee verschillende aanvullende virusscanners op los. Dat resulteert in een fijnmaziger scannen.” De software voor B2C-klanten verschilt van die voor B2B. Steeds met een plus. Zo bevat de doos GDATA’s Notebook Security naast de software immers ook een laptopbeugel met slot!
 
Vandaag is het marktaandeel van GDATA in België kleiner dan 5% en vrijwel uitsluitend te vinden bij B2C-klanten. “We willen hier doorstoten naar B2B.” Daartoe biedt men zelfs gelokaliseerde versies aan in het Nederlands. GDATA wordt verdeeld via Delta Link, Portland Europe en nu ook TechData. Grotere ketens worden aangesproken via Atari waarmee in geheel Europa wordt samengewerkt.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business