Met een prijs van minstens 1500 euro is de ThinkPad X200 een buitenbeentje tussen de bestaande mininotebooks. Dat geldt eigenlijk alleen voor de prijs, want voor de rest zijn de overeenkomsten met andere mininotebooks wel overduidelijk.   Net als de Asus Eee PC en MSI Wind ontbreekt bij de ThinkPad X200 een optisch station en […]

Advertentie

Met een prijs van minstens 1500 euro is de ThinkPad X200 een buitenbeentje tussen de bestaande mininotebooks. Dat geldt eigenlijk alleen voor de prijs, want voor de rest zijn de overeenkomsten met andere mininotebooks wel overduidelijk.
 

Net als de Asus Eee PC en MSI Wind ontbreekt bij de ThinkPad X200 een optisch station en natuurlijk is ook de X200 een echte road-warrior. De nieuwe notebook heeft wel een uitstekend 12,1 inch scherm en een gewicht dat amper 150 gram boven dat van de MSI Wind zit. Een echte portable dus. Het legendarische IBM-toetsenbord bleef behouden, net als de verrassend handige g-knopsmuis. Misschien wel het grootste verschil met de goedkope mininotebooks is het Centrino 2-platform onder de X200-motorkap. Zo toont de Core 2 Duo P8400 zich in de renderingtest van CineBench een factor 4 sneller dan de Intel Atom N270-processor. Wilt u meer doen dan surfen en kantoorapplicaties draaien, dan bent u bij de ThinkPad X200 alvast aan het juiste adres. Wat autonomie betreft, breekt dit kleinood geen potten: de X200 blijft steken op 158 minuten met de standaardbatterij. Daarbij moet wel een kanttekening gemaakt worden dat het testtoestel nog een sampletoestel was en er dus nog verbetering te verwachten valt.