Nieuws

Eerste testversie Windows 7 in december

Microsoft zal in december testers zoeken voor een eerste bèta van Windows 7. De definitieve lancering van de opvolger van Vista zou in het beste geval minder dan een jaar later plaatsvinden.

Velen gingen ervan uit dat Microsoft meer zou vertellen over Windows 7 op de Professional Developers Conference in oktober of de Windows Hardware Engineering Conference (Winhec) in november. Dat vermoeden lijkt ook te kloppen. Maar een testversie van de nieuwe Windows wordt er niet uitgedeeld, weet ZDNet-blogger Mary-Jo Foley.

Foley weet uit anonieme bron dat de eerste bèta pas in december wordt verspreid. Wellicht enkel aan een gesloten groep testers, die geronseld worden via de Microsoft Connect-site. Via die weg zoekt het softwarebedrijf regelmatig testers voor nieuwe producten.

Mijlpaal
Een heel kleine groep mensen heeft Windows 7 al in handen gekregen. Er zijn al twee vroege testversies uitgedeeld, Windows 7 M1 en M2. De ‘M’ staat voor milestone (mijlpaal).

Microsoft heeft publiekelijk al gesteld te mikken op een lancering van Windows 7 eind 2009, noteert Foley. Het bedrijf lijkt dan ook van plan om te werken met een relatief kort bètastadium van minder dan een jaar.

In die periode zal vermoedelijk nog een bèta 2 verschijnen, afgaande op vorige Windows-generaties. De datum van eind 2009 is echter niet in steen gebeiteld. Als het nodig blijkt, verplaatst Microsoft de lancering naar het begin van 2010.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business