Er lijkt wel een wedloop gaande tussen pc-fabrikanten, met de batterijduur van laptops als inzet. Onlangs toonde Dell trots de Latitude E6400, die negentien uur lang draait zonder voeding van het stroomnet. HP streefde zijn concurrent maandag voorbij met de presentatie van de Elitebook 6930p, die zelfs een heel etmaal op batterijen mee moet kunnen.  We willen er wel […]

Advertentie

Er lijkt wel een wedloop gaande tussen pc-fabrikanten, met de batterijduur van laptops als inzet. Onlangs toonde Dell trots de Latitude E6400, die negentien uur lang draait zonder voeding van het stroomnet. HP streefde zijn concurrent maandag voorbij met de presentatie van de Elitebook 6930p, die zelfs een heel etmaal op batterijen mee moet kunnen. 

We willen er wel bij vermelden dat de laptops van HP en Dell allebei optionele ledschermen en SSD-opslag vergen, evenals extra accu ‘s. Dat verhoogt hun prijs natuurlijk flink. HP vraagt ook van gebruikers dat ze de laatste versie van Intels grafische driver en HP BIOS downloaden.

De Elitebook 6930p is pas in oktober beschikbaar met ledscherm als optie. De laptop is in een minder energiezuinige versie al wel te koop in onze contreien. De startprijs is 1.049 euro in de eenvoudigste configuratie, zo zien we op de Nederlandse site van HP.

Zware taken
HP maakt overigens niet duidelijk onder welke omstandigheden de Elitebook 24 uur mee kan gaan. Waarschijnlijk doelt het bedrijf niet op een situatie met veel WiFi-gebruik en zware computertaken. Het feit dat de laptop Windows XP moet draaien om tot de lange batterijduur te kunnen komen, wijst daar al op.

Zelf zegt HP dat de batterijduur afhangt van "productmodel, configuratie, gelade applicaties, functies en stroombeheerinstellingen". De maximumcapaciteit van de batterij neemt af naarmate tijd en gebruik vorderen.